Incendiu la Catedrala Notre-Dame. Oficial francez: „Totul arde, nu va mai rămâne nimic”

Data actualizării: Data publicării:
incendiu catedrala notre dame din paris
Un incendiu violent a izbucnit la Catedrala Notre Dame din Paris

Un incendiu extrem de violent a cuprins Catedrala Notre Dame din Paris. Andre Finot, purtătorul de cuvânt al Catedralei Notre Dame, a declarat, pentru presa franceză, că nu va mai rămâne nimic din edificiul cuprins de flăcări. „Totul arde, nu va mai rămâne nimic din structura ei”, a spus acesta, potrivit The Guardian.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Incendiul de la Catedrala Notre Dame ar fi izbucnit din zona în care aveau loc lucrări de renovare. Una dintre turlele catedralei, dar și acoperișul s-au prăbușit. 

Imaginile și clipurile postate pe rețelele de socializare arată edificiul istoric din Paris cuprins de flăcări uriașe. Focul a izbucnit cu câteva minute înainte de ora 19, ora Parisului, cu puțin timp înainte ca biserica să se închidă vizitatorilor.

Andre Finot, purtătorul de cuvânt al Catedralei Notre Dame, a precizat că întreg interiorul, realizat din lemn, care datează din secolul 13, este complet distrus.

„Asistăm neputincioși. În acest moment, nu știm în ce circumstanțe a izbucnit incendiul. În mod normal, nu ar trebui să se mai afle acolo muncitori care lucrează la renovare, pentru că programul lor se termină la ora 17-17:30. Dar nu suntem siguri că nu a rămas nimeni blocat acolo”, a adăugat Andre Finot.

„Întreg acoperișul s-a prăbușit, din catedrală ies flăcări și arde ca o torță. Văzută din spate, Notre Dame arată acum ca torța Olimpică”, a relatat jurnalistul France 24 Charli James.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri