Sari la conținut

Incendiu la un festival de muzică din Barcelona

Un incendiu puternic a izbucnit sâmbătă seara în timpul festivalului de muzică electronică Tomorrowland din Barcelona - unul dintre cele mai mari care au loc la nivel mondial. 22 de mii de oameni au fost evacuaţi după ce scena principală a fost cuprinsă de flăcări.

Potrivit martorilor, focul s-a răspândit rapid de la decoraţiunile de pe scenă şi a cuprins un ecran şi sistemul de boxe.

Mai multe ambulanţe şi maşini de pompieri au fost trimise de îndată la faţa locului. Nimeni nu a suferit răni grave, însă câteva persoane au primit îngrijiri medicale pe loc pentru atacuri de panică. Pe site-ul evenimentului scrie că incendiul a izbucnit în urma unei defecţiuni tehnice, fără a se oferi mai multe detalii.

Echipaje de pompieri şi ambulanţe au sosit rapid în parcul Can Zam, unde avea loc evenimentul, iar echipele au anunţat că evacuarea a avut loc în condiţii normale, fără a exista răniţi. Pompierii au transmis pe Twitter că au stins incendiul.

Focul a izbucnit pe scena principală, pe care avea loc la momentul respectiv un spectacol pirotehnic. Festivalul, iniţiat în Belgia, este unul dintre cele mai importante de muzică electronică. Cel din Barcelona se afla la prima ediţie.

Mulţi dintre cei prezenţi au publicat fotografii şi înregistrări video pe reţelele de socializare, în care poti fi văzute cum flăcările de mari dimensiuni au cuprins scena.

Autorităţile au început o anchetă, cu sprijinul organizatorilor spanioli, Unite, pentru a determina cauzele incendiului.

(surse: Digi24, News.ro)

Pe aceeași temă