Incendiu în Londra. Rezidenții au avertizat în urmă cu trei ani despre posibilitatea unei catastofe în turn

Data actualizării: Data publicării:
incendiu londra turn
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Un grup de persoane și-a manifestat îngrijorările, în urmă cu trei ani, legate de siguranța turnului cu 27 de etaje din Londra, însă nimeni nu i-a băgat în seamă.

Principalele probleme ridicate de acest grup erau că există doar o intrare și o ieșire din turnul uriaș și astfel, în caz de nevoie, ar fi dificilă evacuarea din clădire a rezidenților, notează The Telegraph.

Potrivit unui blog, în noiembrie, 2016, un grup numit „Grenfell Action”, a anunțat că stuctura turnului este foarte rezistentă astfel încât „doar o catastrofă” ar putea crea probleme pentru rezidenți.

Cel puţin 50 de oameni au fost răniţi în urma incendiului extrem de violent care a distrus un bloc cu 27 de etaje din Londra. Clădirea se află în apropiere de Notting Hill, unul dintre cele mai cunoscute cartiere din capitala Marii Britanii.

Există şi persoane decedate, dar poliţia nu a făcut public bilanţul. Pompierii au reuşit să stingă incendiul, dar clădirea încă fumegă şi e în pericol să se prăbuşească.

Cea mai dificilă misiune a autorităţilor abia a început. Au pătruns în clădire şi acum trec dintr-un apartament în altul să caute victimele.

Este un incident fără precedent. Nu am văzut așa ceva în 29 de ani de când sunt pompier. Colegii mei lucrează din greu în aceste momente pentru a stinge incendiul. Este un incendiu de proporții, care a afectat aproape toate cele 24 de etaje ale blocului, mai puțin primele 2 etaje”, afirmă un pompier.

„Era fum peste tot, chiar peste tot. Erau oameni jos, erau bucăţi care cădeau din blocului în flăcări, oameni care ţipau. Oamenii încă dormeau la etajele superioare şi nu ştiau ce se întâmplă. Nici nu sunt sigur dacă jumătate dintre ei au putut reuşit să scape, ca să fiu sincer. Erau copii la geamuri, oameni care aprindeau lanternele de la telefoane ca să ceară ajutor. Pompierii nu au putut să ajungă sus”, adaugă pompierul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri