Incendiu Notre Dame. Reacțiile liderilor internaționali. Merkel: „Ne fac rău aceste imagini îngrozitoare”

Data actualizării: Data publicării:
incendiu catedrala notre dame din paris
Un incendiu violent a izbucnit la Catedrala Notre Dame din Paris

Imaginile catedralei Notre Dame devastată de flăcări au stârnit emoţii şi un un val de solidaritate în întreaga lume. În doar câteva ore, pe Twitter au fost postate peste un milion de mesaje.

Fire Breaks Out At Iconic Notre-Dame Cathedral In Paris
Foto: Guliver/GettyImages

„Ce spectacol trist, ce oroare. Împărtăşesc ce simte poporul francez” a transmis şeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Şi preşedintele Consiliului European, Donald Tusk a scris: „Notre-Dame din Paris este Notre-Dame al întregii Europe. Azi suntem cu toţii alături de Paris”.

„Notre-Dame este un simbol al creştinătăţii peste tot în lume”, transmite şi Vaticanul. UNESCO s-a declarat alături de Franţa pentru salvarea şi recuperarea patrimoniului inestimabil. „Îngrozit de imaginile incediului”, s-a arătat şi secretarul general al ONU.

CITIȚI ȘI: Incendiu Notre-Dame. Pompierii au reuşit să salveze valoroase lucrări de artă. Apel pentru donații

Incendiu la Notre-Dame. Primele imagini din interiorul catedralei

„Ne fac rău aceste imagini îngrozitoare. Notre-Dame este un simbol al culturii europene. Suntem alături de prietenii noştri francezi” - a transmis purtătorul de cuvânt al cancelariei Angelei Merkel.

Preşedintele american Donald Trump s-a arătat şi el impresionat de ce s-a întâmplat cu „una dintre marile comori ale lumii”. „Notre-Dame depăşeşte graniţele unei ţări, face parte din cultura noastră”, a declarat preşedintele SUA.

Gândurile mele sunt alături de Franţa în această seară", a scris Teresa May.

Un incendiu a izbucnit luni seară la catedrala Notre-Dame din ParisNu este clară cauza incendiului, însă oficialii susţin că ar putea avea legătură cu lucrările de renovare.

Un istoric francez a declarat că asistăm la prăbușirea „celui mai vizitat monument istoric”. Una dintre turle și acoperișul s-au prăbușit.

Culmea ironiei, nefastul eveniment a avut loc chiar de Ziua Mondială a Artei. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri