Incendiul de la Notre Dame. Imaginile filmate cu drona arată adevărata proporție a dezastrului

Data publicării:
catedrala notre dame imagini filmate cu drona
Imaginile filmate cu drona arată o vedere de ansamblu mai realistă asupra daunelor produse de incendiul care a devastat Catedrala Notre-Dame.

Emmanuel Macron vrea să reconstruiască „în cinci ani” Catedrala Notre-Dame de Paris, al cărei incendiu a provocat un val de emoţie în lume şi un aflux de donaţii în vederea finanţării unei reconstrucţiii care se anunţă titanică, relatează AFP, citat de News.ro.

catedrala notre dame imagini filmate cu drona
Imaginile filmate cu drona arată o vedere de ansamblu mai realistă asupra daunelor produse de incendiul care a devastat Catedrala Notre-Dame.

Citește și: Incendiul de la Notre Dame. Cele 15 minute care au făcut diferența între salvarea catedralei și colaps total

„Vom reconstrui catedrala şi mai frumoasă şi vreau ca asta să se închie în cinci ani”, a declarat şeful statului într-o alocuţiune televizată, marţi, de mai puţin de şase minute, de la Palatul Élysée.

Cei aproximativ 400 de pompieri - mobilizaţi timp de aproximativ 15 ore - au stins focul marţi dimineaţa.

Uşile deschise ale Notre-Dame dezvăluiau o scenă a dezolării: acoperişul, şarpanta şi săgeata s-au surpat şi au acoperit interiorul catedralei cu fragmente calcinate. Imaginile filmate cu drona arată o vedere de ansamblu mai realistă asupra daunelor produse de incendiul care a devastat Catedrala Notre-Dame.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În schimb, cele două turnuri emblematice ale faţadei de vest au fost cruţate, iar cocoşul de pe săgeată a fost găsit.

Potrivit secretarului de stat la Ministerul de Interne Laurent Nuñez, salvarea edificiului, vechi de 800 de ani, s-a jucat „într-un sfert de oră, aproape o jumătate de oră”. „Per ansamblu, structura rezistă bine”, însă „vulnerabilităţi au fost identificate la nivelul cupolei”, a subliniat el.

Ancheta cu privire la incendiul care a îngrozit capitala şi a provocat o undă de şoc mondială a început, în noaptea de luni spre marţi, să se orienteze către „pista accidentală”, potrivit procurorului Parisului Rémy Heitz.

Aproximativ 30 de martori - muncitori prezenţi luni şi angajaţi însărcinaţi cu securitatea edificiului - au fost audiaţi marţi, iar alţii urmează să fie audiaşi miercuri, a anunţat Parchetul.

„Avem în prezent aproximativ 50 de anchetatori mobilizaţi, vom studia totul şi se va afla întregul adevăr”, a declarat ministrul de Interne Christophe Castaner.

Julien Le Bras, patronul Europe Échafaudage, una dintre societăţile prezente în sit, a dat asigurări că toate procedurile de securitate „au fost respectate”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri