Începe procesul Infantei Cristina a Spaniei

Data publicării:
SPANIA INFANTA CONDAMNATA GETTY IMAGES

 

©FOTO: Gulliver/GettyImages

Soţul ei, Inaki Urdangarin, este acuzat de fraudă, trafic de influenţă, escrocherie şi spălare de bani. Este vorba despre o anchetă deschisă acum cinci ani. Prinţesa, în vârstă de 50 de ani, este suspectată că şi-ar fi ajutat soțul să deturneze bani publici, aproape 6 milioane de euro, printr-o fundaţie. 

Infanta Cristina nu a fost invitată anul trecut la încoronarea fratelui ei, Felipe, care, de altfel, i-a și retras titlul de ducesă de Palma, pe care îl avea din 1997.

Procesul începe azi la Palma de Mallorca şi va dura până în iunie. Este un proces de-a dreptul istoric, transmite corespondentul Digi24 la Madrid, Ciprian Bălțoiu. Infanta Cristina va fi primul membru al unei familii regale din Spania pe banca acuzaţilor. Ea şi soţul ei Inaki Urdangarin sunt acuzaţi că ar fi deturnat fonduri publice primite în numele asociaţiei Nos, pe care cei doi o au împreună pentru desfăşurarea de evenimente publice. Cea mai mare parte din bani ar fi fost folosiţi în interes personal. Sora regelui Felipe are două capete de acuzare şi în cazul în care va fi găsită vinovată, ea poate fi trimisă chiar şi la închisoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri