Închisoare pe viață pentru bărbatul care a ucis un angajat al unei benzinării din Germania, după ce i-a cerut să poarte mască

Data publicării:
benzinarie germania
Angajatul unei benzinării a fost împușcat mortal de un client care a refuzat să poarte mască. Foto: Captură video

Un tribunal german a condamnat marți un bărbat în vârstă de 50 de ani la închisoare pe viață pentru că anul trecut a ucis un angajat al unei benzinării care a insistat să respecte regulile și să poarte o mască de protecție, relatează marți presa germană, citată de Reuters.

Atacul armat s-a produs în orașul Idar-Oberstein, situat în vestul Germaniei.

Tribunalul l-a găsit pe acuzat, identificat doar ca Mario N., vinovat de crimă și l-a condamnat la închisoare pe viață.

Bărbatul a recunoscut că l-a ucis pe angajatul în vârstă de 20 de ani al benzinăriei, dar a pledat pentru omor prin imprudență cu vinovăție limitată. Un expert îi găsise alcool în sânge.

Potrivit procurorilor, casierul îi ceruse bărbatului să respecte regulile și să poarte o mască de protecție în timp ce plătea berea. După ce inițial a refuzat să facă acest lucru și a părăsit benzinăria, acuzatul s-a întors purtând o mască, dar a tras-o în jos când s-a apropiat de casier și, după un alt scurt schimb de replici, l-a împușcat în cap.

Victima a murit pe loc, iar Mario N. s-a predat ulterior la o secție de poliție, spunând că măsurile pandemice îl stresau.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri