Incidente în Crimeea. Un soldat ucrainean a fost împușcat mortal

Data publicării:
crimeea soldati-1

El nu a precizat când a avut loc acest atac şi nici numărul unităţii militare vizate. Nu este clar, de asemenea, dacă este vorba de unul și același incident sau sunt două incidente separate.

ACTUALIZARE 18.30  Purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainan al Apărăriim, Vladislav Selezniov, citat de Ukrainska-Pravda, spune că toți soldații ucraineni din baza militară de la Simferopol au fost arestați, iar cărțile de identiate și banii le-au fost confiscați. „Au fost scoți afară, aliniați și dezarmați”, a spus Selezniov.

----------------------------

Ofițerul are două plăgi prin împușcare în picior și primește tratament medical, dar viața nu îi este în pericol, a declarat Haiduk.

El a mai spus că soldații ruși din Crimeea se pregătesc să preia unitățile militare și s-au înregistrat cinci cazuri de răpire de ofițeri. Doi dintr aceștia au reușit să se întoarcă, dar trei sunt în continuare deținuți de miliții proruse.

Comandantul a mai raportat cazuri de vandalism și tratament batjocoritor la adresa personalului din unitățile medicale militare.

Potrivit lui Haiduk, 38 de baze militare ucrainene sunt blocate în prezent de către forţe ruse în Crimeea.

Agenția Interfax-Ucraina a relatat, la rândul ei, că trupe ruse au luat cu asalt o bază militară ucraineană la Simferopol, iar un soldat ucrainean a fost rănit, la gât, în atac. Agenția cita un ofițer la la centrul pentru topografie militară și navigație, potrivit căruia comandantul acestei baze a fost capturat, iar restul militarilor s-au baricadat la etajul al doilea al unei clădiri din bază. Ulterior, agenția a anunțat că soldatul a decedat.

Pe de altă parte, Serghei Haiduk a anunțat o întâlnire pentru ora 18.00 a comandanților militari ruși și ucraineni. Aceștia vor discuta situația specială și măsuri care trebuie luate pentru a preveni o escaladare a situației în Crimeea.   

Militarii ruși și ucraineni au anunțat duminică un armistițiu, în virtutea căruia trupele vor rămâne în baze și nu se vor confrunta până la data de 21 martie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri