Incidente la Varşovia de Ziua Independenţei

Data publicării:
violente varsovia

Marşul a degenerat după ce mai mulţi tineri care purtau măşti au distrus maşini şi au spart geamurile unor clădiri din centrul capitalei poloneze. Potrivit Radio Polonia, ministrul de externe a fost nevoit să prezinte scuze Moscovei, după ce sediul Ambasadei ruse a fost atacat.

Manifestanţii au atacat forţele de ordine cu pietre şi sticle. La rândul lor, poliţiştii au intervenit cu gaze lacrimogene şi au folosit gloanţe de cauciuc pentru a dispersa mulţimea furioasă.

Marşul extremei-drepte a degenerat cînd mai mulţi tineri mascaţi, pentru a nu putea fi identificaţi de poliţişti, au distrus maşini şi au spart geamurile unor clădiri din centrul Varşoviei. Oamenii legii au ripostat imediat şi au oprit scandalul, dar anarhiştii nu au cedat fără luptă.

Din mijlocul violenţelor, protestatarii au cerut demisia guvernului polonez. „Vrem locuri de muncă, asta ne lipseşte aici. Mii de polonezi sunt obligaţi să emigreze pentru că nu au niciun viitor aici”, a declarat un protestatar.

Este al treilea an consecutiv când manifestaţiile organizate cu ocazia Zilei Independenţei degenerează în violenţe la Varşovia.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri