Între 10 şi 20 de persoane, în continuare date dispărute după tragedia de la Genova

Data publicării:
Morandi Highway Bridge Collapse in Genoa, Italy
Foto: Guliver/GettyImages

Între 10 şi 20 de persoane sunt încă date dispărute după prăbuşirea marţi a unei porţiuni din viaductul Morandi al autostrăzii A10, în apropiere de oraşul italian Genova, a declarat joi Francesco Cozzi, şeful procuraturii genoveze, potrivit Agerpres.

Morandi Highway Bridge Collapse in Genoa, Italy
Foto: Guliver/GettyImages

Francesco Cozzi a declarat că aceasta este o ipoteză de lucru pe baza informaţiilor furnizate de rudele celor dispăruţi şi a numărului de vehicule despre care se crede că s-ar fi aflat pe pod marţi în momentul producerii accidentului.

Potrivit autorităţilor italiene, 38 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii tronsonului de autostradă.

Ministrul de interne italian Matteo Salvini a cerut joi societăţii care gestionează tronsonul de autostradă care s-a prăbuşit marţi să suspende unele taxe de trecere.

„Dacă aş fi fost un şef al (societăţii) Autostrade per l'Italia, aş fi suspendat unele taxe, însă imediat după producerea tragediei”, a spus Salvini după ce a vizitat răniţii.

„Chiar în acest moment, ambulanţele plătesc taxe pe autostrăzi! Mă întreb unde au unii inima şi creierul”, a adăugat el în timp ce guvernul italian a început procedurile de reziliere a contractului de concesiune atribuit societăţii care gestionează tronsonul de autostradă care s-a prăbuşit la Genova.

„Mă aştept ca taxele de trecere să fie suspendate astăzi. Să arate cel puţin că dau un semn de bunăvoinţă. Societatea a încasat 3,5 miliarde de euro din taxe anul trecut. Având în vedere dezastrul pe care l-au provocat, cred că îşi pot permite câteva săptămâni fără taxe”, a mai spus Matteo Salvini.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri