Sari la conținut

Inundaţii devastatoare în Italia. 7 morți și 3 răniți

Cel puţin şapte oameni au murit şi alţi trei au fost daţi dispăruţi în Toscana, din cauza inundaţiilor care afectează zonă. Primarul din Livorno a descris situaţia drept critică, relatează Corriere della Sera şi La Repubblica citat de News.ro.

Foto: Twitter

În câteva minute au căzut 170 de litri de ploaie pe metru pătrat, ceea ce a devastat Livorno. Bilanţul ar putea creşte în următoarele ore.

Patru persoane au fost găsite moarte într-un subsol, un altul pe stradă, iar un şofer a decedat după ce maşina lui a fost luată de un torent de noroi.

Printre persoane dispărute se numără şi copii.

O altă persoană a murit la Monterotondo, unde s-au produs alunecări de teren.

Zeci de case au fost avariate de apă şi noroi, iar mai multe drumuri sunt blocate.

Primarul din Livorno a declarat că situaţia este foarte dificilă şi şi-a exprimat speranţa că nu va fi “un dezastru”.

Ploile abundente au ajuns duminică la Roma. 

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Italia că anumite regiuni din nordul şi centrul ţării se confruntă cu ploi abundente şi vânt puternic, Serviciul de Protecţie Civilă italian anunţând, pentru duminică, cod roşu cu pericol de inundaţii şi alunecări de teren în regiunea Liguria, cod portocaliu pentru mai multe regiuni din nordul şi centrul Italiei (Toscana, Umbria, Lazio, Veneto, Abruzzo şi Molise) şi cod galben pentru celelalte regiuni ale ţării.

MAE le recomandă românilor accesarea site-ului Serviciului Meteorologic al Aeronauticii Militare italiene: http://www.meteoam.it/, pentru informaţii cu privire la starea vremii, actualizate în permanenţă, precum şi site-ul Serviciului de Protecţie Civilă: http://www.protezionecivile.gov.it.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Roma: +390683523358; +390683523356; +390683523352; +390683523344, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie numărul de telefon de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Italia: +393451473935.