Inundații. Germania a aprobat un fond de urgenţă de 8 miliarde de euro

Data publicării:
inundatii germania-1

Decizia creării unui fond comun a fost luată după întâlnirea dintre cancelarul Angela Merkel şi prim-miniştrii landurilor germane. Fondul de urgenţă va fi garantat în egală măsură atât de guvernul federal de la Berlin, cât şi de administraţiile regionale. 

Pagubele produse de ape în Germania sunt estimate la 6 miliarde de euro. Liderii germani au lăudat şi modul în care oamenii au acţionat când au fost confruntaţi cu inundaţiile.

Ţara noastră şi-a arătat încă o dată puterea în aceste momente. Suntem împreună de fiecare dată când este nevoie. Cred că asta este o trăsătură specială a Germaniei de care putem fi mândri”, a declarat Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

În Serbia, nivelul Dunării a depăşit 7.5 metri şi se apropie de nivelul record din 1965. Echipele de intervenţie monitorizează constant cursul fluviului la nord de capitala Belgrad pentru a preveni ruperea unor diguri. În ciuda eforturilor, unele localităţi au fost deja inundate. Oficialii se tem că apele vor afecta grav şi recolta din acest an.

Situaţia rămâne tensionată pe fluviile Elba şi Dunăre, unde apele nu dau semne că se vor retrage prea curând.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri