Inundații în UK. Prinții William și Harry au ajutat militarii la întărirea și extinderea digurilor

Data publicării:
printi

În comitatul Berkshire, la vest de Londra, încă de la primele ore ale dimineţii, militarii desfăşuraţi de guvern în zonele afectate de inundaţii s-au trezit cu doi colegi cu sânge regal. Nepoţii reginei Elisabeta au muncit cot la cot cu soldaţii, ca să protejeze casele aflate în calea viiturilor. Evident cei doi au avut tot timpul presa pe urmele lor.

„Puteţi să veniţi să ajutaţi şi voi în loc să staţi cu camerele în mână, pentru că se anunţă alte inundaţii”, i-au îndemnat ei pe jurnaliști.

În timp ce prinţii William şi Harry lucrau la sol, aviaţia regală supraveghea nivelul apelor din aer. Totul, graţie lui Sentinel, un avion specializat în spionarea teatrelor de război.

„Acesta este un avion militar folosit de obicei pentru spionarea inamicilor de pe front în locuri ca Afganistan. A fost folosit şi în Libia. În această seară are o misiune complet diferită: survolează tot sud-estul Angliei. În esenţă, folosind radarul extrem de puternic de la bord, specialiştii pot indentifica la sol până şi obiecte de mărimea unei maşini, pentru a vedea ce drumuri sunt libere sau blocate”, a explicat Jonathan Beale, corespondent BBC.

Imaginile obţinute cu ajutorul radarului sunt convertite în hărţi care ajută autorităţile să intervină rapid în ajutorul sinistraţilor, pentru evacuarea lor dacă e nevoie sau pentru suplimentarea forţelor care lucrează la întărirea şi extinderea digurilor.

Regatul Unit se confruntă deja cu cea mai ploioasă iarnă din ultimele două secole şi jumătate. Experţii avertizează că Tamisa ar putea atinge, în unele locuri, cele mai mari niveluri din ultimii 60 de ani, iar pagubele provocate de intemperii ar putea depăşi un miliard de lire sterline.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri