Inundaţii şi alunecări de teren în Marea Britanie și Franţa

Data publicării:
alunecari de teren franta

Mai multe râuri au ieşit din matcă şi au inundat tot ce le-a stat în cale în sud-estul Franţei. Ploile abundente au provocat mai multe alunecări de teren. Mai multe locuinţe au fost făcute una cu pământul, în timp ce altele stau să o ia la vale, după ce terenul s-a surpat sub ele.

Autorităţile din mai multe regiuni din sud-estul Franţei au dat ordin de evacuare pentru sute de oameni, mai ales că meteorologii spun că va ploua la fel de puternic până luni. Situaţia este deja gravă, mai multe localităţi fiind rupte de lume după ce alunecările de teren au tăiat orice cale de acces.

În Anglia şi Ţara Galilor, zeci de case au fost invadate de ape

Şi în Marea Britanie, ploile abundente au provocat probleme în sudul Angliei şi în Ţara Galilor. Oamenii au fost luaţi prin surprindere şi s-au trezit cu apa în case.

„Nu am fost avertizaţi, am fost complet nepregătiţi. După cum vedeţi avem mulţi saci cu nisip pe care nu i-am folosit pentru că am fost luaţi prin surprindere, din nou”, a spus un localnic.

Circulaţia trenurilor a fost perturbată, iar unele curse au fost anulate. Pasagerilor li s-au pus la dispoziţie autocare pentru a ajunge la destinaţie. Şi traficul rutier se desfăşoară cu greutate în zonele afectate de inundaţii din sudul Angliei şi în Ţara Galilor.

Autorităţile britanice spun că apele se apropie şi de aeroportul Gatwick, dar pentru moment traficul aerian se desfăşoară normal. Acum o săptămână, nouă oameni au murit în Marea Britanie din cauza inundaţiilor produse în Anglia, Ţara Galilor şi Scoţia după ce zile întregi a plouat neîncetat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri