ISIS revendică atentatul de la Nisa

Data publicării:
nice-truck-crash-1

 

Persoana care a efectuat operațiunea din Nisa, Franța, de a doborâ și ucide persoane, a fost unul dintre soldații Statului Islamic, susține agenția de propagandă a grupării teroriste, printr-o postare pe contul de Telegram.

„El a îndeplinit această operațiune ca un răspuns la apeluriile (grupării terproste n.r.) pentru a viza cetățenii statelor care fac parte din coaliția de luptă Statul Islamic”, se arată în declarație.

Atacul de joi spre vineri de Ziua Națională a Franței, pe o faleză din Nisa, care s-a soldat cu 84 de morți este cel mai grav atac de pe teritoriul francez de la atentatele de la Paris din noiembrie anul trecut. Franța s-a aflat sub stare de urgență de atunci și măsurile de securitate au fost ridicate în toată țara, după ce serviciile de informații au avertizat că există riscul unor noi atentate.Șoferul a fost identificat de forțele de ordine ca fiind un bărbat de 31 de ani de origine tunisiană. Autoritățile au mai precizat că bărbatul era în vizorul lor pentru diverse infracțiuni dar nu de natură teroristă.

Bărbatul a fost identificat după actele de identitate găsite de polițiști în camion. În camion, polițiștii au găsit grenade și arme false.

Ancheta este în plină desfășurare și procurorii încearcă să determine natura acestui atac. Este favorizată pista teroristă și se fac cercetări în ceea ce privește telefonul suspectului.

În această dimineață au mai fost reținute trei persoane pentru a fi interogate. Potrivit avocatului atacatorului, acesta nu ar fi fost radicalizat, extrem de religios, era un om cât se poate de normal, cu ceva episoade de depresie, dar care nu ar fi urmat calea radicalizării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri