Istanbul | Români blocați în aeroport

Data publicării:
IMG-20160716-WA0000

Florin Ionescu, român aflat pe Aeroportul Ataturk: „Staţi un pic că aici se aud tot felul de zgomote dubioase, toată lumea e panicată. Zgomotul cu siguranţă a fost de la o explozie. Nu ştim care este sursa exploziei. S-au auzit doar zgomotul şi efectul de tremurat al geamurilor, care aproape s-au spart, au tremurat foarte tare. Toată lumea e panicată, toată lumea stă ascunsă la podea.”

Pe unul dintre români, evenimentele din Turcia l-au prins în momentul în care urma să urce în avionul spre casă. Cursa a fost, anulată, insă.

Florin Ionescu: „Nu apare niciun fel de informaţie. Sistemul informatic e căzut.”

Românii blocaţi pe aeroport povestesc că imediat ce s-a aflat de lovitura de stat, forţele de ordine au plecat din Aeroport.

Florin Ionescu, român aflat pe Aeroportul Ataturk : „Se vede o mulţime de oameni în civil cu steagurile Turciei în spate. Se mai văd două tancuri care au venit cu militari, acum cred că sunt părăsite, sunt manifestanţi urcaţi pe ele. ”

Răzvan Pătraşcu, român aflat pe Aeroportul Ataturk: „Văd afară, prin geamuri, o grămadă de oameni cu steagurile Turciei, soldaţi deopotrivă, înarmaţi cu arme de asalt, maşini militare, dar sunt împreună cu civilii, nu-i văd organizând civilii sau încercând să-i ţină în vreun fel. Din ce am văzut, par a fi într-o relaţie destul de complice.”

Înainte de miezul nopţii toate zborurile de linie au fost anulate. În schimb, aeroportul a fost survolat de aparatele de zbor ale armatei, povestesc martorii.

O româncă stabilită în partea asiatică a Istanbulului a povestit pentru Digi24 că oamenii au golit rafturile magazinelor, de teamă să nu rămână fără alimente.

Violeta Ors, româncă stabilită în istanbul: „Este o stare agitată, stăm cu teamă, frică, ce vom mânca mâine. Înțeleg că nu se mai deschide nimic. Au fost deschise mici magazine, în câteva minute s-a golt. Nimeni nu e pregătit pentru o stare de genul asta. Ne e teamă, au fost atentate. Și metroul dacă te urci - ieri, alaltăieri, nu știm cine este, lângă cine stai. Stăm cu teamă, frică.

Potrivit unui român blocat pe aeroportul Ataturk, zborurile au fost reluate.

Florin Ionescu, român aflat pe Aeroportul Ataturk : Momentan văd că s-au reluat zborurile. Se pot vedea avioane care aterizează sau decolează. Nu-mi dau seama. Cam de zece minute. Majoritatea oamenilor cred că s-au mai liniștit. Încearcă să vadă cum pot ajunge la destinații. Până la 5 a fost toată lumea panicată. Am mai avut impresia că a mai fost o explozie în jurul orei 5. S-au zguduit geamurile foarte tare. Cineva zicea că a fost efectul unui avion. Bănuiesc ca sunt cam 100 de români sau peste. Avionul de Bucureşti, de obicei, la ora aia e plin. Suntem împrăștiati în tot aeroportul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Prin ce trece acum Kate, detalii care te lasă fără cuvinte. Frumuseţea ei ar fi rămas doar o amintire. Noi...
Digi FM
Dorian Popa, întrebat dacă a înșelat-o pe Claudia, fosta lui iubită: "Am greșit. Cred că este de ajuns să...
Pro FM
Dana Nălbaru, retrasă din viața publică, duce un trai liniștit la țară. Ea văruiește copacii, soțul ei...
Film Now
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Adevarul
Turist italian șocat de mașinile scumpe din București: „Sunt mai multe BMW-uri decât în Germania" VIDEO
Newsweek
VIDEO Rachete SUA ATACMS au distrus 5 lansatoare rusești de 3.000.000.000$, în Crimeea într-o noapte
Digi FM
O femeie a încercat să obțină un împrumut cu un cadavru în scaun cu rotile: “Unchiule, mă asculți? Trebuie să...
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu...
Digi Animal World
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce...
Film Now
Brian Cox critică performanța lui Joaquin Phoenix în filmul „Napoleon”: „Aș fi interpretat acel rol mult mai...