Franța a trecut de 100.000 de cazuri noi de COVID pe zi. Italia și Irlanda ating noi praguri record

Data actualizării: Data publicării:
paris arcul de triumf si un cort de teste covid, oameni pe strada
Foto: Profimedia

Trei țări europene au raportat sâmbătă recorduri absolute de cazuri noi de COVID de la începutul pandemiei. Franța a trecut de pragul de 100.000 de infectări pe zi, iar Italia depășește record după record. Autoritățile sanitare se așteaptă ca tendința de creștere să continue.

Italia, a treia zi consecutivă de record la cazuri noi

Italia a raportat sâmbătă aproape 55.000 de cazuri noi de COVID, al treilea record consecutiv de contaminări cu noul coronavirus.

54.762 de cazuri în ultimele 24 de ore au fost raportate sâmbătă în Italia, în creștere cu apropape 10% față de raportarea precedentă, de 50.599 de cazuri, a anunţat Ministerul italian al Sănătăţii, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

De asemenea, numărul de decese cauzate de COVID-19 a crescut la 144, comparativ cu 141 câte s-au înregistrat vineri.

Italia a înregistrat 136.530 de decese asociate COVID-19 de când epidemia a izbucnit în această ţară, în februarie anul trecut, situându-se pe locul 2 în Europa, după Regatul Unit, şi pe locul 9 în lume, în ceea ce priveşte numărul de decese cauzate de noul tip de coronavirus.

În total, Italia a raportat de la începutul pandemiei 5,57 de milioane de contaminări.

Numărul de pacienţi internaţi cu COVID-19 în Italia - fără a-i include pe cei de la terapie intensivă - se ridica sâmbătă la 8.892, în creştere faţă de cei 8.812 câţi erau vineri.

Nu în ultimul rând, 106 de persoane se aflau la terapie intensivă în Italia, în creştere cu patru persoane faţă de ziua precedentă.

Joi, guvernul italian a decis ca purtarea măştii medicale să devină din nou obligatorie în exterior în toată Italia, iar evenimentele de Revelion au fost interzise.

Franța a trecut pragul de 100.000 de cazuri pe zi

Franța a raportat sâmbătă 104.611 cazuri noi de COVID, depășind pentru prima dată pragul de 100.000 de la începutul pandemiei, scrie Reuters.

La Terapie Intensivă se află 3.282 de pacienți în stare gravă, iar numărul total de desese din cauza COVID a ajuns la 95.513, potrivit autorităților sanitare din Franța.

Irlanda, record de cazuri

Irlanda a înregistrat sâmbătă 13.765 de noi cazuri de coronavirus, cu peste 2.500 mai multe decât la raportarea precedentă, de 11.,182 de cazuri, potrivit The Guardian.

Autoritățile cred că aproximativ 83% dintre cazurile noi sunt infecții cu varianta Omicron.

În spitale sunt internați 378 de oacienți COVID, dintr ecare 87 la Terapie Intensivă.

Autoritățile anticipează o creștere șio mai pronunțată a cazurilor în perioada următoare.

Citește și: VIDEO&FOTO  Aglomerație infernală în Italia pentru testare anti-Covid. Oamenii au stat la cozi uriașe la farmacii și la centrele drive-through

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri