Italia: Campanie a extremiștilor de dreapta de denigrare a refugiaților

Data publicării:
banner antirefugiati italia

Activiști ai unui grup italian de extremă-dreapta, CasaPound, au desfășurat în noaptea de luni spre marți zeci de bannere în întreaga țară pentru a-și arăta disprețul față de refugiați, în plină controversă declanșată de ordinul executiv antiimigrație semnat de președintele american Donald Trump, transmite AFP, preluată de Agerpres.

banner antirefugiati italia

Cine fuge de război, abandonându-și părinții, soția și copiii nu merită respect”, au scris activiștii pe bannerele instalate în marile orașe, dar și în mici localități, din nordul până în sudul Italiei, așa cum arată fotografii postate de CasaPound pe contul de Facebook. 

„Poate că unora mesajul nostru li se va părea șocant. Dar toți cei care nu și-au făcut din ipocrizie stindard știu că nu e posibil să-i pui pe același plan pe cel care își abandonează țara și familia și pe cel care luptă pentru libertatea poporului său”, declară CasaPound într-un comunicat. 

Grupul, moștenitor al fascismului italian, susține că are 6.000 de activiști și numără câțiva aleși locali, dar rămâne cu totul marginal la nivel național. În ultimii ani, CasaPound s-a apropiat de Liga Nordului, partidul antieuro și antiimigrație condus de Matteo Salvini. 

Acesta din urmă, foarte prezent pe rețelele sociale, și-a exprimat, de altfel, sprijinul pentru ordinul executiv antiimigrație semnat de Donald Trump, criticându-i cu virulență pe opozanți. 

„Americanii au votat, Trump a câștigat și a făcut ce a promis. Manifestanții împotriva președintelui sunt de rea-credință, nu acceptă democrația", a scris Salvini pe Twitter. 

"UE, ONU, Merkel, Soros, Zuckerberg, Starbucks, jurnaliștii, judecătorii, celebritățile snoabe, islamul: toți împotriva lui Trump. Cum să nu-l iubești?", a adăugat liderul Ligii Nordului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri