Italia întărește securitatea obiectivelor istorice după un avertisment de la FBI

Data publicării:
colosseum - GettyImages-468527942
Foto: GettyImages

©FOTO:GULLIVER/GETTYIMAGES

Piața Sfântul Petru, Domul din Milano și celebra Operă a orașului, La Scala, fac parte dintre țintele posibile anunțate de poliția federală americană, care a transmis totodată autorităților italiene informații cu privire la cinci indivizi potențial periculoși prezenți Italia, notează AFP.

Cu toate acestea, aceste informații nu conțin detalii despre pregătirea unor atentate specifice, potrivit presei italiene.

Italia și-a consolidat măsurile de securitate după atentatele care au lovit Parisul vinerea trecută, Vaticanul și Roma în special fiind considerate ca ținte potențiale pentru jihadiști.

Propaganda Statului Islamic (SI) a amenințat sediul Bisericii Catolice, dar responsabilii italieni au asigurat că nu au dovezi ale unui proiect credibil vizând capitala Italiei sau Sfântul Scaun.

Experți în deminare au fost trimiși la Ambasada SUA din Roma, miercuri, după descoperirea unui sac suspect în exteriorul clădirii, a relatat Corriere della Sera. Alerta a condus la închiderea pentru o oră a unei străzi din apropierea centrului orașului, adaugă France Presse.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri