Italia oferă gratuit 103 clădiri istorice

Data publicării:
800px-Montefioredellaso_flickr02
FOTO: Wikipedia

Guvernul italian oferă gratis 103 clădiri istorice. Condiția: cine le dorește, trebuie să-și facă un plan concret în care să demonstreze că le va renova pentru a încuraja turismul.

800px-Montefioredellaso_flickr02
FOTO: Wikipedia

În total 103 clădiri istorice, incluzând castele, mănăstiri și turnuri, de pe tot teritoriul Italiei, vor fi trecute pe numele celor interesați să investească în ele, notează Indy100. Printre ele se numără: Castello di Montefiore, din estul Italiei și Castello di Blera din Lazio.

Construcțiile vechi pot fi transformate în hoteluri, spa, restauranturante sau alte atracții pentru turiști. Viitorul proprietare trebuie să aibă un plan bine pus pentru a evidenția cât mai mult clădirea.

Ideea face parte din planul strategic de dezvoltare a turismului din Italia. Guvernul speră să trimită turiștii din zonele cele mai populare, cum ar fi Veneția, către destinații mai puțin cunoscute din țară.

Se dorește ca viitorii proprietari să fie antreprenori tineri. Ei vor putea folosi spațiul timp de nouă ani, după care vor avea opțiunea să reînnoiască contractul pentru încă nouă ani.

Ideile strălucite vor fi răsplătite cu o arendă de 50 de ani.

Încă 200 de clădiri sunt programate să fie incluse în proiect în următorii doi ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri