Italia va distribui bonuri alimentare persoanelor defavorizate

Data publicării:
saracie italia
Foto: Guliver/GettyImages

Premierul italian, Giuseppe Conte, a anunţat sâmbătă seară că vor fi distribuite bonuri alimentare celor mai defavorizate persoane, afectate în special de oprirea economiei italiene din cauza pandemiei de coronavirus, notează AFP, preluată de Agerpres.

Guvernul a deblocat fonduri de circa 400 de milioane de euro „destinate comunelor, care vor trebui să le aloce persoanelor care nu au bani pentru a-şi cumpăra de mâncare”, a explicat prim-ministrul într-o conferinţă de presă la Roma, la Palatul Chigi, sediul guvernului. „Aceasta va permite emiterea de bonuri alimentare”, a adăugat el.

„Trebuie să construim un lanţ de solidaritate, nimeni nu va fi lăsat singur”, a promis Giuseppe Conte. „Obiectivul nostru este de a asigura lichidităţi familiilor, întreprinderilor şi celor care muncesc”, a mai spus premierul italian.

În Sicilia, mai mulţi clienţi au încercat joi să iasă dintr-un supermarket fără să plătească alimentele luate, explicând că nu mai au bani pentru a le cumpăra.  Presa italiană a relatat despre cazuri în care s-au exercitat presiuni asupra comercianţilor pentru a lăsa clienţii să plece cu alimente fără să le plătească.

Ca în întreaga Italie de Sud, munca la negru asigură traiul unei mari părţi a populaţiei din Sicilia. Aceste familii nu pot primi însă ajutoarele prevăzute de guvernul italian pentru cei care şi-au pierdut veniturile din cauza încetinirii puternice a economiei, provocată de coronavirus.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri