Iulia Timoșenko acceptă să rămână în închisoare, cu condiția ca Ucraina să semneze acordul cu UE

Data publicării:
Iulia Timosenko-MFAX 1

 

Iulia Timoșenko spune că este gata să solicite liderilor europeni să renunțe la condiția UE privind eliberarea sa, în schimbul semnării documentului la Vilnius. „Nu știu dacă ei vor da curs solicitării mele, dar eu voi face totul ce-mi stă în puteri pentru ca acordul să fie semnat”, potrivit mesajului citat de Unimedia.

Totodată, fostul premier ucrainean cere președintelui Viktor Ianukovici convocarea imediată a Consiliului Național de Securitate.

„E necesar ca întreaga comunitate ucraineană să-i ceară lui Ianukovici convocarea imediată a Consiliului Național de Securitate, să-și demită guvernul incompetent și să semneze Acordului de asociere pe 29 noiembrie”, se spune în scrisoare.

Potrivit Iuliei Timoșenko, „tot ce se întâmplă astăzi este o minciună, iar renunțarea la semnarea acordului s-a făcut din cauza unor perturbări economice”. „Am fost vânduți la un preț de chilipir de către cei care au plătit mai mult, care i-au oferit garanții lui Ianukovici că va rămâne la putere”, se mai spune în scrisoare.

Peste 100.000 de oameni au ieşit pe străzile Kievului, după ce autorităţile au decis să amâne semnarea acordului de asociere cu Uniunea Europeană. "Vrem să trăim în Europa" şi "Ucraina face parte din Europa" - au fost doar câteva dintre mesajele înscrise pe pancartele afişate de manifestanţi. Oamenii cer demisia Guvernului şi reluarea negocierilor cu Uniunea Europeană.

Ministrul român de externe, Titus Corlățean, a declarat sâmbătă la Digi24 că Ucraina poate semna mai târziu acordul cu UE, „dar șansele scad”. „Acum era momentul”, a subliniat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri