Jacob Lew: Statele Unite sunt pregătite să ofere ajutor financiar Ucrainei

Data publicării:
530a565d95f9cf3640000000

„Statele Unite sunt pregătite să lucreze cu partenerii bilaterali şi multilaterali pentru a oferi Ucrainei tot sprjinul necesar pentru restaurarea stabilităţii financiare şi revenirea la creşterea economică, dacă noul guvern pune în aplicare reformele necesare”, a spus Lew.

Secretarul Trezoreriei a precizat că un program al FMI au trebui să fie centrul unui eventual plan de ajutor internaţional. „Statele Unite sunt pregătite să completeze ajutorul FMI”, a adăugat el.

Lew a subliniat că a vorbit de mai multe ori cu premierul ucrainean, Arseni Iaţeniuk, şi a primit asigurări că Guvernul de la Kiev este „pregătit să ia măsurile necesare în vederea construirii unui fundament solid pentru economia” Ucrainei.

Noile autorităţi ucrainene, care au preluat puterea de la fostul preşedinte Viktor Ianukovici, au lansat joi un apel de ajutor din partea FMI, care s-a declarat imediat „pregătit să răspundă” în acest sens.

În paralel, Kievul pierde controlul în Crimeea, în contextul sporirii prezenţei trupelor ruse în această peninsulă din sudul Ucrainei.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri