Jaf ca-n filme, la Londra. Au fost furate bijuterii şi nestemate în valoare de 200 de milioane de lire sterline

Data publicării:
Jaf bijuterii Hatton Garden Marea Britanie - Guliver GettyImages

Scenele din filmul „Jaful de pe Baker Street” au fost exersate îndelung de hoţi, cred anchetatorii. Odată ajunşi în subsol, au tăiat cu echipament industrial grilajele metalice solide şi uşa blindată, de aproape jumătate de metru, care proteja averile. Au golit nestingheriţi 70 din cele 600 de casete de valori. Cei care au rămas fără bani şi bijuterii sunt sideraţi.

„Este ca un film. Nu pot să cred. Unul dintre agenţii de pază a spus că hoții au venit vineri, pentru că atunci a pornit alarma. Cineva a venit, a verificat, s-a uitat prin geamul ușii, dar totul părea în regulă. Nu înțeleg de ce nimeni nu a intrat”, spune Norman Bean, client al companiei Hatton Garden.

Presa din Regatul Unite scrie că unul dintre diamantele furate ar valora o jumătate de milion de lire sterline.

„Toată lumea este şocată şi vom vedea lacrimi, pentru că oamenii au pierdut mulţi bani pe motiv că nu erau asiguraţi”, afirmă Michael Miller, bijutier.

Jaful de proporţii nu este primul pe care îl suferă compania. În 2003, bijuterii, bani şi obiecte în valoare de un milion şi jumătate de lire sterline au fost furate după ce o persoană s-a dat drept client şi a intrat în seif, unde a golit mai multe cutii de valori.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri