Sari la conținut

Jobbik, dispus să trimită în Parlament amendamentul împotriva cotelor de migranţi

Partidul ungar naţionalist Jobbik a anunţat luni că este dispus să trimită înapoi în Parlament un amendament constituţional pentru blocarea transferului migranţilor în Ungaria, în baza cotelor UE, relatează Reuters.

parlamentul de la budapesta - fb

„Am fost întotdeauna împotriva obligaţiunilor de rezidenţă (...). Prin plebiscitul de după referendum am avut oportunitatea de a ridica această chestiune într-un mod mult mai puternic”, a subliniat el, potrivit News.ro.

„Este absurd că în urmă cu numai două săptămâni, după o campanie antiimigranţi care a costat contribuabilii unguri 15 miliarde de forinţi (52,55 de milioane de dolari), Guvernul a deschis un punct de vânzare a obligaţiunilor pentru rezidenţă în Irak, nu departe de centrul ISIS”, a subliniat Vona.

Din punctul său de vedere, acest mecanism de obţinere a rezidenţei reprezintă un simptom al corupţiei endemice în aparatul de stat ungar. Guvernul a respins acuzaţiile de corupţie.

Parlamentul din Ungaria a respins săptămâna trecută propunerea premierului Viktor Orban de a amenda Constituţia pentru a interzice cotele de migranţi.

Proiectul de amendament a primit 131 de voturi pentru, din totalul de 199 de aleşi, ceea ce înseamnă 65,8% din voturi. Avea, însă, nevoie de aprobarea a două treimi dintre parlamentari pentru a fi adoptat.

Partidele de opoziţie au boicotat votul.

Partidul naţionalist radical ungar Jobbik a anunţat imediat după vot că îl va susţine pe premierul Viktor Orban în încercarea de a obţine interzicerea cotelor de migranţi după ce Guvernul va renunţa la programul de vânzare de obligaţiuni către străinii bogaţi în schimbul obţinerii dreptului la rezidenţă.