John Kerry şi Serghei Lavrov se întâlnesc mâine la Paris

Data publicării:
kerry si lavrov tristi - 6579682-AFP Mediafax Foto-BRENDAN SMIALOWSKI-1

FOTO: AFP/MEDIAFAX

Casa Albă susține că i-a cerut liderului de la Kremlin să formuleze un răspuns scris la o propunere americană de reglementare a crizei din Ucraina, propunere pe care John Kerry i-ar fi prezentat-o, la începutul acestei săptămâni, la Haga, omologului său de la Moscova.

Pe de altă parte, într-o declarație pentru RIA Novosti, Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Externe, spune că Moscova și Washingtonul își continuă consultările, însă nu este vorba despre discutarea unui singur plan, ci a mai multor variante de soluționare a crizei din Ucraina. „O singură abordare nu este posibilă”, a punctat Riabkov. „Avem o viziune diferită asupra situației”, a precizat el. Oficialul a subliniat că discuțiile pe care le poartă cele două diplomații prilejuiesc, deocamdată, doar „un schimb de opinii”, iar pentru a găsi o soluție generală este nevoie de „consultări regulate”.

John Kerry și Serghei Lavrov s-au mai întâlnit la Paris, la începutul acestei luni, când erau tot mai multe semnale că în Crimeea se pregătește ruperea de Ucraina și alipirea la Rusia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri