Jose Manuel Barroso: UE nu se mai poate întoarce la prosperitatea anterioară crizei

Data publicării:
barroso crop 1

Jose Manuel Barroso a avertizat că efectele crizei economice încă se simt în spaţiul european, abia ieşit dintr-o recesiune care s-a întins pe doi ani. Liderul Executivului european a declarat că cea mai mare provocare este acum încetinirea procesului de reformă. Şi asta, în condiţiile în care şomajul a atins valori-record în Uniune, unde cel puţin 26 de milioane de oameni nu au un loc de muncă.

„Trebuie să fim vigilenţi. Cu o floare nu se face primăvară. Să fim realişti, să nu supraestimăm rezultatele pozitive. Un trimestru economic bun nu înseamnă că tot ce e mai rău a trecut, arată doar că suntem pe drumul cel bun”, a explicat el.

În ceea ce priveşte politica externă, preşedintele Comisiei Europene a pledat cauza ţărilor din fostul spaţiu sovietic, precum Ucraina şi Moldova.

„Nu le putem întoarce spatele. Nu putem accepta nicio încercare de a limita alegerile suverane ale acestor ţări”, a subliniat Barroso.

Cel de-al doilea mandat ca preşedinte al Comisiei Europene al lui Jose Manuel Barroso se va încheia în cursul anului viitor, iar liderul Executivului european nu a spus dacă va mai candida pentru această funcţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri