Josep Borrell își amână vizita în China după ce a fost testat pozitiv pentru COVID-19

Data publicării:
Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe, Josep Borrell, susţine o conferinţă de presă la sediul ONU pe 24 februarie 2023.
Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe. Foto: Profimedia Images

Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a anunţat miercuri că a fost testat pozitiv pentru COVID-19 şi, prin urmare, şi-a amânat vizita pe care urma să o efectueze în China în perioada 13-15 aprilie pentru a pregăti summitul UE-China, transmit agenţiile AFP şi EFE.

"Am fost testat pozitiv pentru COVID-19 şi, din nefericire, trebuie aşadar să-mi amân călătoria în China. Mă simt bine şi nu am niciun simptom", a anunţat Borrell pe Twitter, transmite Agerpres.

El urma să se întâlnească în timpul acestei vizite în special cu ministrul chinez de externe Qin Gang şi cu cel al securităţii naţionale, Li Shangfu, precum şi cu organizaţii ale societăţii civile.

Borrell nu a anunţat deocamdată când ar putea fi reprogramată vizita sa în China, care ar fi survenit după cea efectuată în această ţară de preşedintele francez Emmanuel Macron şi de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Joi începe o vizită oficială în China şi şefa diplomaţiei germane, Annalena Baerbock.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri