Juncker, felicitări şi un mesaj pentru Grindeanu: Așteptăm ca România să continue lupta anticorupție

Data actualizării: Data publicării:
Tsipras Speaks At EU Parliament
STRASBOURG, FRANCE - JULY 8: President of the European Commission Jean-Claude Juncker is seen in the plenary hall at the European Parliament on July 8, 2015 in Strasbourg, France. Eurozone member nations have given Greece until Thursday to come up with new proposals to bring the country out of its debt crisis and qualify for further assistance from international creditors. Analysts say that should this final effort fail a departure of Greece from the Eurozone will be inevitable. (Photo by Michele Tantussi/Getty Images)

Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, i-a trimis un mesaj de felicitare pe Twitter noului premier al României, Sorin Grindeanu. Șeful CE îl îndeamnă pe prim-ministrul României să continue lupta anticorupție. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Jean Claude Juncker i-a transmis premierului Sorin Grindeanu că va găsi în Comisia Europeană un partener în ceea ce privește lupta anticorupție, creșterea economiei și a nivelului de trai. 

„Acesta este un moment important pentru România și Uniunea Europeană. Așteptăm continuarea trendului pozitiv în România în ceea ce privește o guvernare stabilă, o economie și productivitate în creștere, un nivel de trai în creștere și un sistem de justiție independent care să susțină lupta anticorupție. Comisia Europeană rămâne un partener constant și de încredere, fie prin ajutor financiar, expertiză tehnică sau chiar prezența noastră în România. Așteptăm să lucrăm cu noul Parlament și noul Guvern și să sărbătorim împreună cei zece ani de când România a intrat în Uniunea Europeană”, a scris președintele CE pe Twitter. 

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care îl desemnează premier pe Sorin Grindeanu, propus de PSD și ALDE, la data de 30 decembrie 2016. Prim-ministrul desemnat a depus jurământul de învestitură la data de 4 ianuarie 2016, alături de ceilalți membri ai Cabinetului său. Prim ședință de Guvern a avut loc în aceeași zi. 

Sorin Grindeanu (PSD) este al 13-lea prim-ministru al României din ultimii 27 de ani (fără a pune la socoteală premierii interimari). În toți acești ani, pe la Palatul Victoria au trecut mai multe formule guvernamentale. Noul cabinet are 27 de membri, dar nu are emoții. Pe lângă majoritatea confortabilă pe care coaliţia PSD-ALDE o are în Parlament, cele două partide şi-au asigurat şi voturile UDMR şi cele din partea celorlalte minorităţi. În schimb, PNL, USR şi PMP s-au declarat adversari ai viitorului Executiv. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri