Sari la conținut
News Alert

Juncker regretă că i-a numit „ridicoli” pe europarlamentari

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care i-a calificat drept „ridicoli” pe parlamentarii europeni, „regretă alegerea acestor cuvinte”, a spus, miercuri, unul dintre purtătorii săi de cuvânt, informează Agerpres.

British Prime Minister Attends Informal Summit Of EU Leaders

FOTO: Gulliver/Getty Images

Luxemburghezul Juncker a izbucnit marți în fața unui Parlament European aproape pustiu în timpul unei dezbateri în sesiune plenară la Strasbourg, consacrată bilanțului președinției malteze a UE, care s-a încheiat la sfârșitul lui iunie.

„Îi salut pe cei care au făcut tot posibilul să fie aici, însă faptul că doar vreo 30 de deputați (din totalul celor 751, n.r.) asistă la această dezbatere demonstrează pe deplin că Parlamentul nu este serios și vreau să spun aceasta astăzi”, a declarat Juncker în fața europarlamentarilor.

„Parlamentul European este ridicol, foarte ridicol', a declarat el în franceză. 'Sunteți ridicoli, Parlamentul este total ridicol”, a insistat apoi în engleză.

„Pentru Juncker, această dezbatere este un lucru foarte important. Însă el estimează de asemenea că este regretabil să vadă că un asemenea moment are loc în fața unui Parlament relativ gol”, a declarat miercuri unul dintre purtătorii săi de cuvânt, Alexander Winterstein, în timpul conferinței de presă cotidiene a Comisiei Europene, la Bruxelles.

„Ceea ce a vrut el să spună ieri este că există se pare o legătură între mărimea țării și numărul de deputați prezenți”, a adăugat purtătorul de cuvânt, referindu-se la la dezbaterea despre Malta, cea mai mică țară a UE.

Întrebat cu privire la o întrevedere pe care Juncker a avut-o marți seara cu președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, Winterstein a declarat că președintele Comisiei Europene „a regretat alegerea cuvintelor sale” și și-a reiterat îngrijorarea cu privire la numărul atât de mic de parlamentari europeni la această dezbatere.

Pe aceeași temă

Cai troieni?

Şeful formal şi şeful real al Guvernului de la Bucureşti au păşit într-un teritoriu cu numeroase necunoscute, în care...