K. Iohannis: Situația din Ucraina nu este un pericol pentru România

Data publicării:
porosenko iohannis

Noi nu credem că lucrurile vor degenera, sperăm să prevaleze spiritul păcii și să ajungem într-o situație în care să putem vorbi de o detensionare. Evident că ne pregătim, înseamnă că toate structurile care au vreun rol în păstrarea securității, apărării României, sunt pregătite pentru diferite scenarii”, a spus președintele la Realitatea TV.

„Suntem extrem de atenți, urmărim evenimentele și suntem alături de partenerii noștri SUA, NATO și UE în tot ce trebuie făcut acum. Sunt acele sancțiuni decise (...), nu suntem implicați în acțiuni militare, nici nu ne dorim acest lucru, suntem dispuși ca, în diferite forme de parteneriat, să venim în sprijin”, a explicat Klaus Iohannis.

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a convocat joi seara o reuniune de urgenţă a comandanţilor Statului Major, pentru a organiza o ripostă la „agresiunea” rusă. Conflictul din Ucraina a intrat într-o nouă spirală a violenței, joi înregistrându-se unul dintre cele mai sângeroase bilanțuri de la începutul ostilităților - 42 de morți.

Citiți și: 

Ucraina, la un pas de război cu Rusia. Președintele vrea o „ripostă” la agresiunea rusă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri