KFC a închis peste 640 de restaurante din 900, în Marea Britanie și Irlanda

Data actualizării: Data publicării:
Well Cooked Poultry Safe Despite Bird Flu Fears
Foto: Gulliver/GettyImages

Criza de carne de pui a dus la închiderea a peste două treimi din restaurantele KFC din Marea Britanie, după schimbarea distribuitorului, relatează BBC.

Well Cooked Poultry Safe Despite Bird Flu Fears
Foto: Gulliver/GettyImages

KFC a închis majoritatea restaurantelor din Marea Britanie după ce, de săptămâna trecută, are un nou distribuitor de materie primă. Lanțul fast-food a decis să treacă de la Bidvest la DHL, compania din urmă anunțând că au existat „probleme operaționale” în livrarea de produse din carne de pui.

Marți, la prânz, pe site-ul KFC se preciza că 646 de restaurante erau închise, dintre cele 900, în Marea Britanie și Republica Irlanda.

Numărul crește de la oră la oră, pe măsură ce materiile prime din aceste restaurante sunt consumate și criza de pui nu este rezolvată.

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat că „e prea devreme” de spus cât va mai dura criza de pui.

Într-o postare pe Twitter, KFC a reacționat într-un manieră amuzantă: „Puiul a traversat strada, dar nu în restaurantele noastre”.

„Am început să lucrăm cu un nou distribuitor, dar au avut câteva probleme la început – să aduci pui proaspăt în 900 de restaurante din toată țara e destul de complex. Nu facem rabat de la calitate, așa că lipsa de materie primă înseamnă închiderea unor restaurante, iar altele lucrează cu meniuri limitate și program mai scurt”, se precizează în mesaj.

Supărați, unii clienți au reacționat pe rețelele de socializare. „KFC a rămas fără pui. Așa începe apocalipsa”, a scris Jonathan Evans.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri