KILOMETRUL 0. Mircea Geoană: Angela Merkel are o capacitate de adaptare la publicul german

Data publicării:
geoana -Mediafax Foto-Razvan Chirita-1

Fostul ministru de Externe Mircea Geoană a explicat la Digi24 că victoria remarcabilă obținută de cancelarul german Angela Merkel la alegerile de duminică este consecința unei politici economice echilibrate, dar se datorează și unei capacități de adaptare la publicul german.

„Ceea ce este remarcabil la cancelarul Merkel – este singurul lider european care își continuă mandatul într-o perioadă de criză economică”, a spus Mircea Geoană. Fostul șef al dipliomației consideră că germanii au fost mulțumiți și de performanța, dar și de stilul cancelarului. „Este chimist de profesie, a trăit și în comunism, această alunecare către stânga poate să deschidă jocul politic”, a comentat Mircea Geoană, invitat în emisiunea „Kilometrul 0” de la Digi24.

Jurnalistul Christian Mititelu consideră că victoria este una personală, iar Angela Merkel „a tras tot partidul în sus”, pentru că a avut această strategie de campanie, de a demobiliza partea adversă, de a nu spune nimic care să-i determine pe adversarii ei politici să iasă la vot cu orice chip”. Într-un fel, spune Christian Mititelu, Angela Merkel a creat o „ușoară somnolență” și a reușit astfel să obțină un scor bun.

Mircea Geoană este de părere că Angela Merkel „a mutat de la dreapta la stânga”, pentru că „are o capacitate de adaptare la atmosfera din publicul german. (...) Sunt convins că această victorie va avea consecințe, va ajuta popularii europeni anul viitor”, crede Mircea Geoană, spre deosebire de liderul liberal, Crin Antonescu. „Criza face numeroase victime, acolo unde sunt guverne de dreapta ne putem trezi cu o victorie a stângii”, a spus Mircea Geoană.

Discuțiile și comentariile din emisiunea „Kilometrul 0” de la Digi24 le puteți urmări mai jos:

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri