Klaus Iohannis, consultări cu Angela Merkel, Donald Tusk şi Jean Claude Juncker

Data publicării:
twitter tusk
sursa:twitter Klaus Iohannis discută cu liderii PPE

Preşedintele Klaus Iohannis şi ceilalţi lideri din Partidul Popular European au avut discuţii cu preşedintele Consiliului, Donald Tusk, înainte de şedinţa de la Bruxelles. Reuniunea Consiliului European a fost din nou amânată pentru ora 16:15, ora României, fiind a patra amânare.

Consultările dintre liderii PPE şi preşedintele Consiliului au avut loc și în contextul în care Boiko Borisov a spus că l-a propus pentru șefia Comisiei Europene pe Andrej Plenkovic, prim-ministrul Croației și colegul său din PPE.

Şedinţa a fost programată iniţial pentru ora 12 şi amânată succesiv pentru orele 12:30, 14:00, 15:00 şi 16:15. Şefii de stat şi de guvern au reluat în această dimineaţă negocierile, după discuţiile eşuate de ieri. Ziua este una tensionată, în contextul în care cele mai aprige negocieri sunt legate de numele viitorului şef al Comisiei Europene. Varianta cu socialistul olandez Frans Timmermans, susţinută de Angela Merkel, a fost respinsă categoric de Partidul Popularilor Europeni, după o rebeliune fără precent împotriva cancelarului german.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri