Sari la conținut

Klaus Iohannis: Românii din Marea Britanie pot să rămână și să muncească acolo. Cameron și-a prezentat scuze pentru incidentele xenofobe

 „Am primit asigurări de la Premierul Cameron, în numele Marii Britanii, nu în nume personal, că românii vor putea să rămână, vor putea să muncească şi şi-a cerut scuze pentru incidentele care au avut loc acolo. Este, din păcate, foarte clar că nimeni nu a avut un plan B. Acest lucru ne arată că toţi s-au aşteptat să se voteze pentru REMAIN şi au fost surprinşi de rezultat. Chiar Premierul Cameron ne-a confirmat că tabăra LEAVE nu are niciun plan concret”, a spus Klaus Iohannis.  

Președintele a adăugat că sunt „foarte multe mize” pentru România în cadrul Consiliului European de la Bruxelles, scrie Agerpres.

„Suntem hotărâți să ne negociem poziția foarte bine, în primul rând, sigur, poziția românilor care lucrează și trăiesc în Marea Britanie”, a arătat Iohannis.

„Astăzi ne întâlnim pentru a discuta rezultatele de aseara. Pentru a vedea cum ne poziționăm, cum reacționăm. E important să ne armonizăm poziția în această chestiune. Mesajul României e unul foarte simplu. Trebuie să avem grijă să intrăm bine pregătiți în negocieri. E nevoie de un pic de răbdare, de calm și multă luciditate. Nu trebuie să intrăm în această discuție emoțional”, a mai adăugat șeful statului român.

Președintele României participă marți și miercuri la Bruxelles la reuniunea Consiliului European care are ca temă principală Brexit.