KOLN - atacul de Revelion al celor 1.000 de tineri. Mărturiile victimelor

Data publicării:
koln

Victimă: „Aceşti bărbaţi au început să ne pipăie. Ne-au atins spatele şi părţile intime. Ne-au atins peste tot. Prietena mea a încercat să iasă din mulţime. Când m-am întors, un individ mi-a apucat geanta şi mi-a smuls-o”.

O altă victimă: „Ei deţineau controlul şi puteau face orice cu femeile care se aflau pe stradă şi petreceau. Ne-au atins pe tot corpul. A fost îngrozitor”.

Sunt mărturii cutremurătoare ale unora dintre femeile care au fost agresate în noaptea de Revelion la Koln. Unele au crezut că nu mai scapă cu viaţă din mâinile agresorilor. Ancheta înaintează greoi.

Ralf Jaeger, ministrul de Interne din Renania de Nord – Westfalia: „Anchetăm trei suspecţi. Nu pot să vă dau mai multe detalii, deoarece nu au fost reţinuţi. Vă rugăm să înţelegeţi situaţia!”.

La rândul său, ministrul german de interne a deplâns încetineala şi lipsa de eficienţă cu care a acţionat poliţia din Koln.

Thomas de Maiziere, ministrul de Interne al Germaniei: „Comportamentul suspecţilor este revoltător, dezgustător şi inacceptabil, iar acest lucru este valabil indiferent de naţionalitatea suspecţilor”.

Foarte criticată a fost şi reacţia primarului. Întrebată cum pot femeile să se protejeze de agresiuni sexuale, Henriette Reker le-a sfătuit să adopte un cod de conduită şi păstreze o distanţă de un braţ faţă de orice persoană necunoscută.

Henriette Reker, primarul din Koln: „Am luat măsuri ca astfel de incidente să nu se mai repete aici. Este foarte, foarte important. La fel de mult contează şi să putem organiza în continuare carnavaluri, la care oamenii să petreacă”.

Autorităţile din Koln susţin că nu există indicii potrivit cărora agresorii ar avea legătură cu refugiaţii. În 2015, în Germania au venit 1,1 milioane de imigranţi. Cancelarul Angela Merkel a promis pedepse în conformitate cu statul de drept. Totuşi, opinia publică aşteaptă răspunsuri clare.

Alina Kuhnel - jurnalistă Deutsche Welle: „Se conturează ideea unei acţiuni organizate, nu spontane. Cert este că opinia publică germană este revoltată şi, deşi legislaţia nu este foarte permisivă, tot mai mulţi cer epulzarea celor dovediţi a fi vinovaţi în cazul în care ar face parte din rândul imigranţilor.

Între timp, postul public german de televiziune ZDF şi-a cerut scuze pentru că nu a prezentat, decât cu foarte mare întârziere, acest scandal, mediatizat de tot restul presei. Într-un comunicat publicat pe Facebook, conducerea televiziunii a calificat drept „neglijenţă” faptul că principalul jurnal de seară nu a menţionat cazul femeilor agresate de Anul Nou la Koln.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri