Kremlin: Militarii ucraineni din Crimeea să se alăture armatei ruse sau să plece din peninsulă

Data publicării:
dmitri peskov purtator kremlin

Aproximativ 20.000 de militari ucraineni s-ar afla în prezent în Crimeea.

Marţi, un atac armat la Simferopol, capitala Crimeei, s-a soldat cu doi morţi, un militar ucrainean şi un membru al „forţelor de autoapărare” proruse, a anunţat o purtătoare de cuvânt a poliţiei locale, citată de agenţia de presă Interfax-Ucraina.

„Din păcate, suntem obligaţi să ne confruntăm cu provocări”, a comentat Dmitri Peskov.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Rusia nu intenţionează să lanseze acţiuni militare în estul Ucrainei.

„Rusia va face tot ce e posibil (...) ca să apere şi să întindă o mână de ajutor ruşilor (...) din regiunile de est ale Ucrainei”, însă exclude acţiunile militare, a spus Dmitri Peskov.

Conflictul cu Rusia, în Crimeea, intră într-o fază militară, a apreciat premierul ucrainean, Arseni Iaţeniuk, marţi, în urma unui atacului asupra unităţii din Simferopol.

Crimeea a fost alipită, marţi, Rusiei, printr-un acord semnat la Moscova de Vladimir Putin şi autorităţile separatiste din peninsula ucraineană.

Chiar dacă acest document a intrat în vigoare imediat, parlamentarii ruşi vor trebui să ratifice o lege care să includă în Federaţia Rusă două noi entități, Crimeea şi oraşul Sevastopol, care se bucură de un statut special. Data acestei ratificări, o simplă formalitate, nu a fost precizată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri