La 97 de ani, Prinţul Philip a renunţat la permisul de conducere după accidentul din ianuarie

Data publicării:
Princess Eugenie Of York Marries Mr. Jack Brooksbank
WINDSOR, ENGLAND - OCTOBER 12: Prince Philip, Duke of Edinburgh attends the wedding of Princess Eugenie of York to Jack Brooksbank at St. George's Chapel on October 12, 2018 in Windsor, England. (Photo by Alastair Grant - WPA Pool/Getty Images)

Prinţul Philip, în vârstă de 97 de ani, consortul reginei Elizabeth a II-a, a renunţat la permisul de conducere după ce a fost implicat într-un accident, luna trecută, relatează BBC, citat de News.ro.

The Queen And Royal Family Mark The 800th Anniversary Of The Magna Carta
Foto: Gulliver/Getty Images

Palatul Buckingham a anunţat că prinţul a predat sâmbătă permisul.

După ce a analizat cu atenţie situaţia, ducele de Edinburgh a decis să renunţe la permisul de conducere”, se arată într-un comunicat al Palatului Buckingham.

La 27 ianuarie, prinţul Philip a declarat că îi pare foarte rău că a rănit o femeie în accidentul produs cu zece zile în urmă. Accidentul a avut loc la 17 ianuarie, în apropierea domeniului regal Sandringham, unde Elizabeth şi Philip petrec cea mai mare parte a iernii.

Puternicul automobil Land Rover Freelander pe care-l conducea prinţul ieşea de pe o alee a domeniului şi intra pe un drum, atunci când a intrat în coliziune cu Kia şi s-a răsturnat.

Prinţul a scăpat nevătămat din accident.

Conducătoarea automobilului marca Kia s-a tăiat la genunchi, pasagera Emma Fairweather a suferit o fractură la încheietura unei mâini, iar un bebluş care se afla în spate nu a fost rănit.

Prinţul, în vârstă de 97 de ani, cunoscut prin temperamentul său combativ şi umorul său coroziv, s-a retras din funcţiile publice din august 2017.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri