Liderii europeni, reacții la alegerile din Olanda

Data publicării:
People's Party for Freedom and Democracy Declared Winners of Dutch Election
Foto: Guliver/GettyImages

Premierul olandez a primit felicitări de la liderii europeni. Angela Merkel l-a sunat personal şi i-a transmis că se bucură de faptul că vor lucra împreună, în continuare. Iar Francois Hollande, preşedintele Franţei, a declarat că rezultatul alegerilor din Olanda este o victorie clară împotriva extremismului.

Angela Merkel l-a sunat personal pe Mark Rutte ca să-l felicite. „Mă bucur că putem lucra în continuare împreună ca prieteni, vecini şi europeni”, i-a transmis cancelarul german omologului său olandez.

Preşedintele Franţei, Francois Hollande a declarat că rezultatul alegerilor din Olanda este „o victorie clară împotriva extremismului. Valori precum deschidere, respect pentru alţii şi credinţă în viitorul Europei sunt singurele răspunsuri reale la impulsurile naţionaliste şi tendinţele de izolare care afectează lumea”, a transmis France Presse.

Un vot pentru Europa, un vot împotriva extremiştilor”, a fost mesajul preşedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, pentru Mark Rutte, în timpul unei discuţii telefonice.

Premierul Italiei, Paolo Gentiloni, a scris pe Twitter. „Fără Nexit. Dreapta anti-UE a pierdut alegerile din Olanda. Angajament comun pentru schimbarea şi revitalizarea Uniunii”, a spus oficialul de la Roma.

Şeful liberalilor şi democraţilor europeni, Guy Verhofstadt, i-a transmis felicitări lui Mark Rutte, pe care l-a lăudat pentru campania optimistă. De asemenea, a scris că Olanda rămâne un bastion liberal şi pro-european.

Iar PPE, prin purtătorul său de cuvânt, Siegfried Mureşan, a scris pe Twitter că rezultatul lui Geert Wilders ne arată că nu ar mai trebui să ne temem de populişti, deoarece sunt slabi şi pierd.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri