Liderii naţionalişti din Franţa şi Olanda vor să creeze o alianţă europeană

Data publicării:
natio

Pentru liderii extremei drepte din Franţa şi Olanda, încheierea unei alianţe înaintea alegerilor europarlamentare din mai ar fi primul pas către formarea unui grup politic în Legislativul European. Marine Le Pen şi Geert Wilders susţin că Uniunea Europeană nu mai îndeplineşte rolul pentru care a fost creată.

„Cred că mişcările patriotice merg mână-n mână cu istoria, oamenii au din nou dorinţa să-şi recâştige libertatea şi controlul asupra propriului destin. Uniunea Europeană, ca toate celelalte imperii, se va prăbuşi”, a declarat Marine Le Pen, liderul extremei drepte franceze.

De altfel, liderii naţionalişti speră ca partidele pe care le conduc să pună umărul la prăbuşirea Uniunii Europene. Ei susţin că pentru îndeplinirea acestui lucru este nevoie de o alianţă a celor mai puternice partide de extremă dreapta de pe continent.

„Bruxelles-ul ia toate deciziile, noi vrem să decidem singuri cum ne protejăm graniţele, cum avem grijă de banii noştri şi de economia noastră. Toate lucrurile pe care le avem în comun ne vor ajuta să eliberăm Europa de monstrul care este Uniunea Europeană”, a spus Geert Wilders, liderul extremei drepte olandeze.

Înainte să poată contura o asemenea alianţă, Le Pen şi Wilders ar trebui să mai atragă de partea lor, printre altele, Liga Nordului din Italia, Partidul Libertăţii din Austria şi partidul Alternativa pentru Germania. Cei doi lideri exclud deocamdată formaţiunile de extremă dreaptă din estul Europei, inclusiv din România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri