Liderul Socialiştilor din Moldova: SUA urmăresc transformarea Republicii în "poligon antirusesc în Europa de Est"

Data publicării:
dodon igor deputat moldova - mfax

Igor Dodon, liderul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova. FOTO: Mediafax

La o întâlnire cu ambasadorul Cehiei în Republica Moldova, Jaromir Kvapil, Igor Dodon, liderul Partidului Socialiştilor, a criticat din nou o clauză din bugetul Statelor Unite care prevede un ajutor de zeci de milioane de dolari acordat Chişinăului pentru contracararea propagandei şi influenţei ruseşti.

El a subliniat că aceste încercări au ca scop transformarea Republicii Moldova într-un "poligon antirusesc în Europa de Est". "Partidul Socialiştilor protestează ferm faţă de astfel de acţiuni ale Washingtonului, care încalcă mai multe articole fundamentale ale Constituţiei Republicii Moldova", afirmă el, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul partidului, citat de Mediafax.

De asemenea, Dodon i-a prezentat ambasadorului ceh rezultatele vizitei recente pe care a făcut-o la Duma de Stat a Moscovei, unde a semnat înţelegeri cu partidul rusesc Spravedlivaia Rossia.

Potrivit lui Dodon, Rusia este principalul partener strategic al Republicii Moldova. "Colaborarea dintre deputaţii PSRM şi colegii lor ruşi serveşte obiectivelor de depăşire a crizei în raporturile moldo-ruse şi contribuie la consolidarea securităţii în Europa de Est", a subliniat el.

Totodată, Dodon şi-a exprimat convingerea că singura soluţie pentru ieşirea din actuala criză politică este convocarea de alegeri anticipate, excluzând orice colaborare cu partidele proeuropene, potrivit comunicatului PSRM.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri