Liderul socialiștilor din Republica Moldova anunță proteste de amploare la Chișinău

Data publicării:
igor dodon fb

 Igor Dodon, preşedintele formațiunii socialiste din republica Moldova. FOTO: Facebook

Președintele formațiunii socialiste a declarat într-o conferință de presă, potrivit Radio Chișinău, că protestatarii vor înconjura sediul parlamentului și nu le vor permite deputaților să iasă până când nu vor fi acceptate revendicările manifestanților.

Igor Dodon a precizat că manifestanții nu vor ataca sediul parlamentului și că acțiunea lor va fi una pașnică. În același timp, el a anunțat că Partidul Socialiștilor, formațiunea cu cele mai multe mandate în legislativul de la Chișinău (25 din totalul de 101), nu va accepta dialogul cu guvernarea la care a făcut apel recent conducerea Republicii Moldova.

Primăria Chișinăului consideră însă că protestul planificat pentru joi, în forma anunțată de organizatori, cu întreruperea circulației pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, este ilegal.

În contextul protestelor antiguvernamentale neîntrerupte de la Chișinău, declanșate la începutul lunii septembrie de platforma civică Demnitate și Adevăr, mișcare de opoziție creată de jurnaliști, politologi și reprezentanți ai societății civile, cele două formațiuni de stânga proruse — Partidul Socialist și Partidul Nostru — au inițiat și ele în urmă cu aproximativ două săptămâni acțiuni de protest.

Pe fondul unor scandaluri răsunătoare de corupție, manifestanții cer demisia președintelui, a guvernului, dizolvarea parlamentului și convocarea de alegeri anticipate, precum și tragerea la răspundere a celor vinovați de destabilizarea sistemului bancar din Republica Moldova ca urmare a devalizării, la sfârșitul anului trecut, a trei bănci importante cu aproape un miliard de dolari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri