Limbaj șocant folosit de ministrul de externe al Ungariei la adresa omologului din Luxemburg

Data actualizării: Data publicării:
2nd logistics hall of Audi Hungaria Motor opens in Gyor

Ministrul luxemburghez al afacerilor externe, Jean Asselborn, este un „prost” care urăște Ungaria și joacă după cum îi cântă Soros, a declarat luni șeful diplomației de la Budapesta, potrivit agenției ungare MTI. Știrea MTI a fost postată chiar pe site-ul Guvernul ungar, versiunea în limba engleză.

2nd logistics hall of Audi Hungaria Motor opens in Gyor
Foto: Agerpres

Ministrul Jean Asselborn „urăște Ungaria”; este un politician susținător fanatic al imigrației, care vrea ca Europa, prin urmare și Ungaria, să fie inunată de imigranți, a declarat Péter Szijjártó pentru agenția MTI. Joacă după cum îi cântă George Soros și amândoi sunt niște „liberali extremiști care au poziții inacceptabile”, a subliniat Szijjártó.

Comentariul ministrului ungar de externe a venit în reacție la o declarație pe care omologul luxemburghez o făcuse luni pentru ediția online a publicației germane „Der Tagesspiegel” în legătură cu așa-numitul pachetul legislativ „Stop Soros”, aflat în dezbaterea Parlamentului de la Budapesta. UE trebuie să ia poziție și să-și exprime indignarea, a spus Asselborn, care, în plus, a cerut activarea Articolului 7 din Tratatul UE (ce prevede suspendarea dreptului de vot). 

„Jean Asselborn a depășit orice limite cu această din urmă declarație”, a comentat Szijjártó. „El este un prost, dar ungurii nu sunt; maghiarii nu au nevoie de ideile prostești ale ministrului luxemburghez de externe ca să știe ce e bine pentru ei”, a mai spus șeful diplomației de la Budapesta. 

Potrivit lui Péter Szijjártó, declarațiile lui Jean Asselborn arată care este miza apropiatelor alegeri din aprilie (din Ungaria - n.r).

„Guvernul Orban apără securitatea Ungariei, dar ministrul luxemburghez de externe ar vrea să demoleze zidul de securitate de la graniță, împreună cu George Soros și tovarășii lor de principii din Ungaria, și să inunde țara cu imigranți”, a subliniat Szijjártó, potrivit știrii MTI postate în varianta de limbă engleză a site-ului Guvernului ungar.

Citiți și:  De ce vrea Viktor Orban să fie prietenul României

Ministrul ungar de Externe anunță „un pas înainte istoric”, după o vizită în România

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri