Londra: Marea Britanie nu se va confrunta cu un val de infractori români. Peste 1000 de delincvenţi străini au fost expulzaţi în ultimele luni

Data publicării:
uk-1

Marea Britanie nu riscă să se confrunte cu un val de infractori români începând de la 1 ianuarie 2014, atunci când vor fi eliminate restricţiile de pe piaţa muncii, a declarat ministrul de Interne de la Londra, Theresa May. Oficialul a contestat astfel mai multe afirmaţii făcute recent de politicieni naţionalişti de la Londra.

Într-un interviu acordat BBC, Theresa May a explicat că rata infracţionalităţii în rândul imigranţilor este direct proporţională cu reprezentarea demografică a acestora. „Circa 30% din delicte sunt comise în Londra de străini, iar o treime din populaţia Londrei reprezintă străinii”, a spus oficialul, citat de The Guardian.

Comentariul său vine după ce şeful Europol (Oficiul de Poliţie al Uniunii Europene) a anunţat într-un comunicat, săptămâna trecută, că rata infracţionalităţii nu va cunoaşte creşteri semnificative odată cu deschiderea pieţei britanice a muncii pentru români şi bulgari, la 1 ianuarie 2014. În ciuda raportului, liderul formaţiunii naţionaliste UKIP, Nigel Farage, a insistat că Regatul Unit se va confrunta cu intensificarea infracţionalităţii.

Program pilot pentru delincvenţi străini, extins la scară naţională

Potrivit ministrului britanic de Interne, există un program al poliţiei londoneze în cadrul căruia orice delincvent de origine străină este verificat imediat după reţinere de către ofiţeri ai serviciului de imigraţie – dacă sunt recidivişti, dacă sunt căutaţi în Marea Britanie sau în afară pentru infracţiuni şi dacă se află ilegal pe teritoriul ţării.

Programul a dat rezultate notabile şi va fi extins la nivel naţional: peste 1000 de infractori străini au fost expulzaţi în ultimele luni.

Un raport ce urmează a fi publicat luni indică faptul că există în Marea Britanie circa 5500 de bande de crimă organizată cu 37.000 de membri, din care 7400 sunt străini.

Tot luni, scrie BBC, îşi începe activitatea „National Crime Agency”, un nou organism de luptă împotriva crimei organizate, cu 4500 de ofiţeri, care va înlocui „Serious Organized Crime Agency”, creată în 2006.

Ella Moroiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri