Sari la conținut
News Alert

Londra | Parlamentarul care a încercat să salveze un poliţist şi-a pierdut fratele în atacul din Bali

Parlamentarul conservator Tobias Ellwood a fost catalogat drept „erou" după ce s-a repezit să-i acorde asistenţă poliţistului înjunghiat la Palatul Westminster.

 

Tobias Ellwood i-a făcut respiraţie gură la gură şi aplicat manevre de resuscitare poliţistului rănit. Ellwood a stat lângă victimă până la sosirea elicopterului medical în piaţa Palatului Westminster. Ulterior, acesta a fost zărit discutând cu poliţiştii, având mâinile şi fruntea murdărite de sânge.

„Eu sunt un martor, am fost ultima persoană pe care a văzut-o înainte să moară, aşa că nu am voie să spun nimic. De îndată ce mi-am dat seama ce se întâmplă, m-am îndreptat spre el. Este o mare tragedie, chiar este.

Am încercat să opresc fluxul de sânge şi i-am făcut respiraţie gură-la-gură cât timp am aşteptat medicii, dar cred că a pierdut prea mult sânge. A avut mai multe răni. Este foarte trist”, a declarat Ellwood, citat de The Telegraph.

Tobias Ellwood şi-a pierdut fratele în atacul terorist din Bali, din octombrie 2002, când 202 persoane au fost ucise, printre care se numărau şi 27 de britanici.

Pe aceeași temă