Loteria de Crăciun din Spania. S-au câștigat premii în valoare totală de 2,2 milarde de euro

Data publicării:
loterie

Cunoscută sub numele de „El Gordo”, Grăsunul, extragerea loto din Spania este organizată în fiecare an în perioada săbătorilor de iarnă şi este cunoscută în toată lumea ca una dintre cele mai mari trageri loto. Dar, dincolo de bucuria pe care le-o aduce celor care reuşesc să pună mâna pe unul dintre premii, extragerea este un adevărat spectacol.

Emoţiile au atins cote maxime în momentul în care organizatorii au început să extragă seriile câştigătoare. În sala teatrului regal din Madrid, doar vocile celor doi copii care anunţat premiile mai puteau fi auzite.

Timp de patru ore, spectacolul a fost urmărit cu sufletul la gură de milioane de spanioli. Fiecare dintre ei a sperat ca Moş Crăciun să aibă în desaga sa şi un bilet câştigător. Norocul i-a surâs unui tânăr de 27 de ani, care participa pentru prima dată la extragere.

„Salut ! Mă vezi la televizor ? Da am câştigat o parte din premiul al doilea! Da aici e toată presa! Da, l-am cumpărat în benzinaria de unde cumpăr întotdeauna combustibil”, spunea Jesus la telefon, despre premiul câștigat.

Alte mii de persoane vor fi mai bogate cu cel puţin o mie de euro, însă cel mai fericit este cel care a pus mâna pe marele premiu de anul acesta, în valoare de patru milioane de euro. Bani bineveniţi într-o ţară grav afectată de criza financiară din ultimii ani şi cu cel mai mare număr de şomeri din Uniunea Europeană.

De altfel, criza a fost motivul pentru care autorităţile spaniole au majorat nivelul de impozitare. Astfel, 2013 va fi primul an în care toate premiile în valoare de peste 2.500 de euro vor fi impozitate cu 20%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri