Sari la conținut

Scandal la loteria din Irlanda: o singură bilă cu două numere diferite?

Acuzații de fraudă la Loteria Națională din Irlanda, după ce pe o singură bilă ar fi apărut două numere în timpul unei extrageri în direct. Oficialii loteriei spun că de vină ar fi o iluzie optică, relatează The Telegraph.

 

În timpul extragerii de duminică a jocului Lotto Plus 1, telespectatorii susțin că au văzut o bilă pe care apăreau două numere diferite: 33, respectiv 38. Bila cu numărul 38 a fost extrasă a doua. Ciudat este că bila cu numărul 33 încă era în urnă.

„E ciudat ce se întâmplă, e bila 38 sau 33?”, a spus un bărbat pe Twitter, adăugând o fotografie cu ceea ce oficialii loteriei irlandeze au spus că este o iluzie optică.

„Era 38 și prin magie s-a schimbat în 33”, a adăugat un altul.

Un alt utilizator de Twitter a dat o altă explicație: „Cred că bila a fost construită greșit și a avut două numere diferite și nimeni nu a observat greșeala”.

O variantă pe care Loteria Națională din Irlanda a respins-o. „Greutatea și mărimea tuturor bilelor , inclusiv numerele, sunt verificate riguros înaintea fiecărei extrageri”, arată loteria.

În comunicatul de presă se precizează că de vină este iluminatul din studioul de televiziune și s-au dat asigurări cu privire la integritatea extragerii.

„O scurtă reflectare a luminii în timpul filmării a cauzat o iluzie și unii jucători au avut impresia că sunt două numere pe o bilă”, se subliniază în comunicat.