VIDEO. Lovitură puternică pentru mafia siciliană: A fost arestat noul șef al Cosa Nostra

Data actualizării: Data publicării:
Settimo-Mineo-arestat-cosa-nostra

Poliția din Italia l-a arestat marți dimineață pe Settimo Mineo, în vârstă de 80 de ani, considerat noul cap al Cosa Nostra, după moartea lui Toto Riina, în închisoare, anul trecut, relatează BBC.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Settimo Mineo, de meserie bijutier, a fost arestat împreună cu 45 de persoane apropiate, în urma unui raid de amploare în orașul Palermo. Presa italiană a relatat că el a fost ales succesor al lui Toto Riina, la o întâlnire de taină care a avut loc în luna mai 2018.

Persoanele arestate sunt acuzate de șantaj, infracțiuni armate, incendieri și alte infracțiuni.

Lovitura dată Cosa Nostra este cu atât mai grea cu cât mafia siciliană abia și-a reconstruit 'cupola' (conducerea), după ani de zile fără întâlniri ale liderilor.

Ministrul de Interne, Matteo Salvini, a spus că „a fost o intervenție extraordinară” a carabinierilor, care „au destrămat noua 'cupola' a Cosa Nostra”. La râdnul său, premierul Luigi Di Maio a afirmat că „nu mai e loc de astfel de gunoaie în Italia”.

În ultimii ani, poliția italiană a dat lovituri puternice mafiei siciliene și de ani de zile a rămas fără conducere, după arestarea lui Toto Riina. Abia în primăvara acestui an și-a reorganizat 'cupola', sub conducerea unoi nou „naș”.

La Repubblica precizează că, în 1984, Settimo Mineo a fost arestat la ordinele celebrului procuror Giovanni Falcone, iar la interogatoriu a spus că „nu știu despre ce vorbiți, eu am căzut din nori”.

Decedat în închisoare, anul trecut, Toto Riina era faimos pentru brutalitatea sa. În 1992, doi procurori de rang înalt, Giovanni Falcone și Paolo Borsellino, au murit în explozii puse la cale de mafie. „Nașul” Cosa Nostra de atunci avea să fie arestat șase luni mai târziu în acest caz.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri