Luare de ostatici în Newcastle

Data actualizării: Data publicării:
Campaigners Call For Tougher Knife Laws
Foto: Gulliver/GettyImages

Un bărbat înarmat cu un cuțit a luat ostatici mai mulți oameni, vineri dimineață, într-un centru pentru ocuparea forței de muncă situat în zona Byker a orașului Newcastle, în nord-estul Angliei, relatează The Guardian.

Campaigners Call For Tougher Knife Laws
Foto: Gulliver/Getty Images

Negociatorii poliției se află la fața locului și încearcă să afle cu exactitate câte persoane sunt înăuntru. Din informațiile de la această oră, nu sunt răniți.

Clădirile din jurul centrului pentru ocuparea forței de muncă au fost evacuate.

Poliția a arătat într-o declarație de presă că „ofițerii au intervenit în cazului unui bărbat înarmat cu un cuțit și credem că ține ostatici mai mulți angajați. Câțiva dintre ei au reușit să scape”.

În acest stadiu, luarea de ostatici este tratată drept „un incident izolat”, a mai precizat poliția și nu este considerat ca fiind un posibil act terorist.

Această intervenție are loc într-un climat extrem de febril, notează Agerpres, la șase zile după un atentat soldat cu opt morți și aproximativ 50 de răniți în centrul Londrei și la o zi după alegerile legislative anticipate, în urma cărora conservatorii premierului Theresa May au pierdut majoritatea absolută în Parlament.

Marea Britanie a fost lovită de trei atentate în ultimele trei luni, iar în două dintre ele au fost folosite cuțite.

Săptămâna trecută, o camionetă a intrat în mulțimea de pietoni de pe London Bridge, iar apoi cei trei atacatori au coborât din mașină și au înjunghiat mai multe persoane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri