Sari la conținut

Luare de ostatici la o bancă din Germania, încheiată cu arestarea suspecților

Autorităţile germane au arestat joi după-amiază doi suspecţi în urma unei luări de ostatici la o bancă din localitatea Duisburg, situată în apropiere de metropola Dusseldorf, informează News.ro.

 

POLITIE GERMANIA - GettyImages-507382312

Foto: Gulliver/GettyImages

ACTUALIZARE 14:50 Potrivit primelor informaţii, cel puţin un suspect era înarmat atunci când a luat ostatici doi angajaţi ai unei filiale a băncii Sparkasse din cartierul Rumeln, transmite versiunea germană a publicației The Local.

De asemenea, poliţiştii şi-au forţat intrarea în filiala băncii, dar suspecţii erau de negăsit. Aceştia au fost arestaţi ulterior, după ce autorităţile au stabilit că sunt implicaţi în incident pe baza informaţiilor date de ostatici.

Poliţiştii locali au explicat că în acest moment nu mai există niciun pericol pentru public și nicio persoană nu a fost rănită în incident.

Luarea de ostatici a avut loc cu puţin timp înainte de deschiderea băncii, atunci când doar doi angajaţi erau în incintă. Potrivit autorităţilor, o angajată a auzit zgomote ciudate din camera seifului şi a sunat la poliţie în jurul orei locale 8:40 (9:40, ora României).

Una dintre ostatice a reuşit să fugă de atacatori în jurul orei locale 11:30 (12.30 ora României). Ulterior, poliţiştii l-au găsit pe al doilea angajat legat şi imobilizat în camera seifului.

Autorităţile locale au precizat că cei doi suspecţi au fost arestaţi în jurul orei locale 11:45 (12.45 ora României) în apropierea unei brutării din cartierul Rumeln.


 

O luare de ostatici este în desfăşurare la o bancă dintr-un oraş aflat în vestul Germaniei.

Un bărbat înarmat ţine prizonier un angajat la unităţii financiare din Duisburg. O femeie care lucra tot acolo a fost eliberată de suspect.

Zeci de echipaje de poliţie se află la faţa locului, în jurul băncii a fost instituit un perimetru de securitate, iar elicopterele survolează zona.

Presa locală anunţă că alţi doi posibili complici ai suspectului au fost reţinuţi de autorităţi în apropierea băncii. Tot jurnaliştii scriu că angajaţii unităţii financiare au auzit zgomote din seif înainte de ora deschiderii, ceea ce înseamnă că atacatorul a rămas ascuns peste noapte în sediu.